Tomba 2 Part 3 - Secrets

15 comments
Babi setan

Semua yang dirahasiain biasanya mengundang rasa penasaran, atau sesuatu yang terlarang. Kenapa terlarang? Karena seharusnya kamu nggak tahu soal rahasia tersebut. Apalagi ini rahasia soal babi-babi yang ada di Tomba 2. 

Serius mau tahu rahasia punya babi?

Secrets - Evil Pig Locations

Evil Ghost Pig: in the pipe area, go to the pipe leading to the trolley entrance, when the life potion is underneath you, grab and throw an enemy downwards beside it (to the direction of the trolley stop) the door should appear there.

Evil Fire Pig: in the donglin forest, right beside the place where you appear after using the donglin bell, jump in the water and swim (with the swimming pig suit) towards the laughing/crying forest, you should appear in a cave and the door will appear there. 


Evil Ice Pig: in the water temple, there will be a doorway near the entrance to the golden tower.  It is behind the waterfall, enter and you will also solve the Behind the Great Waterfall event.

Evil Earth Pig: in the Kujara Ranch Area, near the stairs to the lift shed, there will be swing poles, swing to the place where there are 2 red kokka birds, the door should appear there.

Evil Water Pig: in the Great Waterfall area, jump to the roof of the first stop to Win's place, jump high and glide to the pig door.

Last/Black/Time Evil Pig: descend the chain (the one in the right) you pull to draw down the bridge to the hot water faucet in the pipe area.


Secrets - Mythical Tower Locations

Mythical Tower ini sebenernya susah banget ketemunya. Karena nggak keliatan di map dan nggak ada petunjuk sama sekali. Clue-nya cuma berdasarkan dari conversation petualangan kamu sepanjang jalan, dan seberapa peka kamu ngeliat area-area mencurigakan yang tersebar di seluruh tempat.

Syarat untuk bisa discover Tower ini adalah, kamu punya spell/mantra yang tepat (bisa kamu dapatkan sepanjang adventure) dan berdiri di lokasi yang tepat. 

Mythical Tower Of Courage

Location - In the Pipe Area, travel right to the first pipe, Climb down the ladder between the first two steamb bursts (Blue and red pipe). Head right and jump onto the tiny ledge embedded in the wall. Then cast the Spell of Courage.


Spell of Courage pieces: 
1. Taught after the Let's Make a Clay Pot event
2. Taught after the Where's My Son event
 
You get: Glacier Boomerang
    
Mythical Tower Of Stength

Location - In the Ranch Area, get up to the floating see saws (Where you find red Kokka Birds there). Head left along the see saws to the far left wall. Cast the spell of strength.


Spell of Strength pieces:
1.Taught when you win the "Who's the Liar?" event
2.Taught by the mermaid after the Closed Clamshell event. 

To finish the Closed Clamshell, you need to hit ALL barrels (multicolored
top/bottom ones) in the Fisherman Town so that the colors match (when blue/red is on top, all must be the same). This includes the one in the starting point and the one you climb towards the great waterfall.  When all of that is done, you will have a new event, complete the event and you will be given the requirement for the Closed Clamshell event.

You get: Torch Hammer


Mythical Tower Of Wisdom

Location - Far bottom left of the Deep Forest. After the yellow blocks where you find the rock crab.

Song of Wisdom pieces:  
1.When Pham (The man in the gondola in the Kujara Summit) teaches the first piece. Do the Escaped Kujara event and when you win, you will be given the song.
2.The second half is taught by the man in the dark room in the Water Temple after you complete the Too Dark to See event.
 
You get: Doka Pin

Gila ya, gerbang tower-tower tersebut selama ini ngumpet di tempat-tempat yang "seringnya kita nggak pingin lewat lagi tapi harus lewat" gitu. 

Udah mulai boring? Wah, bentar dulu. Satu part terakhir untuk kamu yang pingin dapet perfect ending udah di depan mata. 

15 comments:

  1. Gan ko bisa masuk ke pintunya sih,

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nah itu udah dijawab sama yang dibawah :)

      Delete
  2. Kudu punya complete spell .. Jafi setiap orang cuma beri setengah spell... Untuk dapat full spell harus ketemu 2 orang yang memberikan spell.
    Spell wisdom klo gak salah, yang ngasih orang yang punya kuzara ( event pertama yang ngumpulin kujara) tapi event ini harus setelah es mengering, yang kedua orang yang ditempat gelap di water temle, dan spell yang lain diperoleh dari 3 anak di kujara ranch, kerang mermaid, 2 lagi lupa

    ReplyDelete
  3. kumpulin semua spell and kamu bisa masuk semua temple yg sulit thu daptin bumerang ice kerna harus daptin myteri fruit dulu jg mini jamur

    ReplyDelete
  4. Agan gimana cara buka sangkar butterfly yg jadi batu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buka kunang2 gmna gan? Soalnya di tutupin sama kain hitam, saat ada di hutan. Nah kepintu gelap gimna

      Delete
    2. ambil kotak kunang2 di stiker hantu dekat kurungan nya

      Delete
  5. Gan, klo buat ngebalikin pijakan orange di donglin forest gmana caranya?

    ReplyDelete
  6. Agan ini kalo udah dapet spell of wisdom cara ngambil grapple jacknya gimana

    ReplyDelete
  7. Bagi cara dapetin spell nya dong gan.. Penasaran nih

    ReplyDelete